Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe is het nu??

Mijn doel was 10 kg afvallen voor 1-1-18. Dit heb ik 1-12-17 bereikt, hierna de feestdagen toch een beetje schommelend maar rond de 66 kg.

Medicijnen; mijn bloeddrukmedicatie ben ik gehalveerd. Amytriptiline ben ik na 3 mnd gestopt.

Mijn belangrijkste beweegreden; migraine. Bij start van mijn omkeer was ik gestopt met badminton (1 club) wat 4x migraine in de maand scheelde. De eerste maanden had ik gewoon 4x per maand migraine, maar die reageerde wel beter op medicatie. Maar in november had ik 2x migraine en in december 1x (!!) migraine en 1x hoofdpijn (holtes).

Ik heb sinds juli 1597,8 km gefietst, dat wil zeggen, de stukken om te trainen en naar het station fietsen. (stukjes naar de stad of school niet meegerekend).
Op de hometrainer ben ik van niveau 1-2 naar niveau 4-5 gegaan.
Ik fiets nu met gemak naar Heerhugowaard en probeer 1-2x per week naar Obdam. Ik ben zelfs een keer naar Hoorn gefietst! (25km heen en 25 terug na 3/4 uur pauze).

Het "planken" is wat lastig, meestal lukt het 2x per week, en afgelopen week dacht ik met frisse moed weer 3x per week, maar ik kreeg een bloedneus (met al dat fietsen snuit ik veel). Binnenkort weer herstarten. Ik doe nu 1x2min recht, 2x 45sec zij, daarnaast 10 situps, fietsbewegingen en ik rek nek/schouders, benen.

Gemberthee; zo'n beetje 5 van de 7 dagen.

Caffeine vrije koffie; 2x per dag, op het werk 1 kopje, verder thee.

Ik kan concluderen dat ik in ieder geval vegetarisch heb gegeten en streef nog steeds naar veganistisch/ plantaardig. Vaak lukt dit goed, en ik heb een hoop geleerd, zoals ei vervangen.

Snoepen; veel minder dan ik deed, maar nu ik mijn gewicht bereikt heb ben ik iets makkelijker. Over het algemeen; geen zakje in 1 keer meer.

wat zijn mijn favoriete gerechten??
roti
pad thai
gado gado
curry
wraps
falafel
pompoenpannekoeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

en hoe verder

Inmiddels gebruik ik insta voor mijn recepten, veel makkelijker, maar mijn weg is inmiddels een station verder. Ik probeer naast mijn (zoveel mogelijk) vegan lifestyle, duurzaam te leven, ik douche max 5 min per dag, heb geen auto meer en fiets me een slag in de rondte... Doordat ik veel buiten ben, begon ik me ontzettend gaan ergeren aan de hoeveelheid afval. Eerst was het vooral het zwerfvuil dus ga ik zo nu en dan met mijn helpende hand en vuilniszak op pad. Veelal krijg ik bemoedigende reacties, maar net als bij de transitie naar vegetarisch/vegan krijg ik veel vragen en af en toe gewoon negatieve reacties. Daar had ik me niet op ingesteld, ik denk dat ik goed bezig ben, maar als ik bedenk dat ik een paar jaar terug er waarschijnlijk net zo over dacht probeer ik het maar gewoon van me af te laten glijden. Na het afval op straat keek ik naar wat wij zelf produceren... dagelijks duik ik de afval bak in omdat iemand uit het gezin het verkeerd doet. Maar ik moet toegeven, het I...

knolselderij burgers

ingrediĆ«nten voor de burgers 80 g bloem ½ theelepel bakpoeder 1 eetlepel milde, fijne mosterd 1 teentje knoflook 200 g knolselderij (gewicht na het raspen) olijfolie om in te bakken voor de peterseliepesto 20 g krulpeterselie (inclusief steel) 40 g walnoten 3 eetlepels extra vergine olijfolie bereiden Maak eerst de peterseliepesto. Snijd de peterselie fijn. Rooster de walnoten 2-3 minuten op redelijk hoog vuur in een koekenpan zonder olie, roer af en toe. Maal de peterselie en de walnoten fijn in de vijzel of gebruik een keukenmachine. Voeg ca. ¼ theelepel zout en de olijfolie toe en maal het geheel tot een ietwat grove pesto. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als de pesto te onsamenhangend blijft. Maak dan de sellerieburgers. Roer bloem, bakpoeder, 1 theelepel zout, mosterd en 80 ml water tot een glad beslag. Pers de knoflook en meng door het beslag. Schil de knolselderij en rasp deze grof. Meng de knolselderij door het beslag. Verhit een laagje (ca....

kikkererwten curry

Met spinazie, courgette, champignons, paprika, bleekselderij tomatenblokjes en rash el hanout kruiden.