Doorgaan naar hoofdcontent

sinasappelcake

van veganchallenge.nl

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 2 eetlepels maïszetmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 200 gram suiker
  • 350 milliliter sinaasappelsap (4 à 5 sinaasappels)
  • 125 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met wat olie of plantaardige margarine. Meng in een kom bloem, maïszetmeel, bakpoeder en zout. Doe in een andere, grotere kom de suiker, sinaasappelsap, olie, vanille extract en sinaasappelschil en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer kort met een garde tot het een egaal beslag is.

    Schenk het beslag in de cakevorm. Zet de cake op het rooster in het midden van de oven en bak 30 à 35 minuten. Laat de cake helemaal afkoelen in de vorm en stort hem dan op een bord. 

    Reacties

    Populaire posts van deze blog

    en hoe verder

    Inmiddels gebruik ik insta voor mijn recepten, veel makkelijker, maar mijn weg is inmiddels een station verder. Ik probeer naast mijn (zoveel mogelijk) vegan lifestyle, duurzaam te leven, ik douche max 5 min per dag, heb geen auto meer en fiets me een slag in de rondte... Doordat ik veel buiten ben, begon ik me ontzettend gaan ergeren aan de hoeveelheid afval. Eerst was het vooral het zwerfvuil dus ga ik zo nu en dan met mijn helpende hand en vuilniszak op pad. Veelal krijg ik bemoedigende reacties, maar net als bij de transitie naar vegetarisch/vegan krijg ik veel vragen en af en toe gewoon negatieve reacties. Daar had ik me niet op ingesteld, ik denk dat ik goed bezig ben, maar als ik bedenk dat ik een paar jaar terug er waarschijnlijk net zo over dacht probeer ik het maar gewoon van me af te laten glijden. Na het afval op straat keek ik naar wat wij zelf produceren... dagelijks duik ik de afval bak in omdat iemand uit het gezin het verkeerd doet. Maar ik moet toegeven, het I...

    knolselderij burgers

    ingrediënten voor de burgers 80 g bloem ½ theelepel bakpoeder 1 eetlepel milde, fijne mosterd 1 teentje knoflook 200 g knolselderij (gewicht na het raspen) olijfolie om in te bakken voor de peterseliepesto 20 g krulpeterselie (inclusief steel) 40 g walnoten 3 eetlepels extra vergine olijfolie bereiden Maak eerst de peterseliepesto. Snijd de peterselie fijn. Rooster de walnoten 2-3 minuten op redelijk hoog vuur in een koekenpan zonder olie, roer af en toe. Maal de peterselie en de walnoten fijn in de vijzel of gebruik een keukenmachine. Voeg ca. ¼ theelepel zout en de olijfolie toe en maal het geheel tot een ietwat grove pesto. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als de pesto te onsamenhangend blijft. Maak dan de sellerieburgers. Roer bloem, bakpoeder, 1 theelepel zout, mosterd en 80 ml water tot een glad beslag. Pers de knoflook en meng door het beslag. Schil de knolselderij en rasp deze grof. Meng de knolselderij door het beslag. Verhit een laagje (ca....

    kikkererwten curry

    Met spinazie, courgette, champignons, paprika, bleekselderij tomatenblokjes en rash el hanout kruiden.