Doorgaan naar hoofdcontent

Wat eten we nu weer???

Tja soms is het zo lastig te bedenken, ik blijf maar zoeken op pinterest, ah of de groene meisjes en zo heb ik nog een paar favoriete sites.

Vorige week heb ik heerlijke zoete aardappel friet uit de oven gemaakt met salade en bloemkool pakora's.

Op maandag had ik uienringen met spinazie, artisjok en kaas. Daarbij salade (ijsberg) met kaas en mandarijn (lievelingssalade van dochter (geen vegan, wel vegetarisch)).

Op dinsdag aten we roti met sperzibonen, aardappel en ei. Vegan is soms wel moeilijk hoor.


Woensdag aten we risotto met tuinbonen en doperwten op zich smakelijk maar ik miste iets erbij.


Vrijdag aten we een bietenburger. Absoluut voor herhaling vatbaar!!


Eergisteren aten we een soto soepje met champignons (moesten op) en taugé en alfalfa dan wel een eitje erbij!

Gisteren aten we aardappeltjes, sperziebonen en courgetteburgers gemaakt met verse basilicum, havermout, linzen en een uitje. Ik heb het zelf bedacht en kwam erachter dat het vocht eruit had moeten halen. Vond het niet zo'n geweldig succes.

De courgette komt uit de schooltuin en ik had maar een klein stukje nodig. ;)

Vandaag avonddienst en ik wist niks te bedenken dus een bak nasi met loempia gehaald, afgelopen zaterdag vierde mijn moeder haar verjaardag en aan gezien ik nog maar 2 maanden bezig ben met vegan heb ik gewoon mee gegeten.

Morgen gaan we kaasballetjes maken met Waldorfsalade maken ( ook niet vegan wel vegetarisch).

Recepten die ik nog wil doen; spaghetti met veggie balls. Ik wil van de week nog iets met rode kool eten, misschien weer een heerlijke salade? Ik heb ook nog een recept gezien voor kaneel broodjes... misschien het weekend. Eigenlijk ideeen zat!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

en hoe verder

Inmiddels gebruik ik insta voor mijn recepten, veel makkelijker, maar mijn weg is inmiddels een station verder. Ik probeer naast mijn (zoveel mogelijk) vegan lifestyle, duurzaam te leven, ik douche max 5 min per dag, heb geen auto meer en fiets me een slag in de rondte... Doordat ik veel buiten ben, begon ik me ontzettend gaan ergeren aan de hoeveelheid afval. Eerst was het vooral het zwerfvuil dus ga ik zo nu en dan met mijn helpende hand en vuilniszak op pad. Veelal krijg ik bemoedigende reacties, maar net als bij de transitie naar vegetarisch/vegan krijg ik veel vragen en af en toe gewoon negatieve reacties. Daar had ik me niet op ingesteld, ik denk dat ik goed bezig ben, maar als ik bedenk dat ik een paar jaar terug er waarschijnlijk net zo over dacht probeer ik het maar gewoon van me af te laten glijden. Na het afval op straat keek ik naar wat wij zelf produceren... dagelijks duik ik de afval bak in omdat iemand uit het gezin het verkeerd doet. Maar ik moet toegeven, het I...

knolselderij burgers

ingrediënten voor de burgers 80 g bloem ½ theelepel bakpoeder 1 eetlepel milde, fijne mosterd 1 teentje knoflook 200 g knolselderij (gewicht na het raspen) olijfolie om in te bakken voor de peterseliepesto 20 g krulpeterselie (inclusief steel) 40 g walnoten 3 eetlepels extra vergine olijfolie bereiden Maak eerst de peterseliepesto. Snijd de peterselie fijn. Rooster de walnoten 2-3 minuten op redelijk hoog vuur in een koekenpan zonder olie, roer af en toe. Maal de peterselie en de walnoten fijn in de vijzel of gebruik een keukenmachine. Voeg ca. ¼ theelepel zout en de olijfolie toe en maal het geheel tot een ietwat grove pesto. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als de pesto te onsamenhangend blijft. Maak dan de sellerieburgers. Roer bloem, bakpoeder, 1 theelepel zout, mosterd en 80 ml water tot een glad beslag. Pers de knoflook en meng door het beslag. Schil de knolselderij en rasp deze grof. Meng de knolselderij door het beslag. Verhit een laagje (ca....

kikkererwten curry

Met spinazie, courgette, champignons, paprika, bleekselderij tomatenblokjes en rash el hanout kruiden.