Doorgaan naar hoofdcontent

Tussenstand

De tussenstand. Ik ben nu zo'n 2,5 mnd plant-based. Ik ben 5,5 kg afgevallen. Daarnaast zit ik nu op 1,5 min planking recht en 30 sec sideplank. Ik kan weer sit-ups maken, ik heb zo'n 12,5 uur gefietst. zo'n 250 km is dat. Oja plaats van de hometrainer ga ik nu als het kan (dat is 2-3x per week) naar station Heerhugowaard op de fiets. (6,5 km)
Ik mis vlees nauwelijks. Het is soms wel lastig hoe mensen reageren als ik vertel richting veganistisch te gaan. Er zijn mensen die meteen vragen hoe kom je dan aan je calcium etc. Tja zo goed zit ik er nog niet in, maar ik denk dat ik het wel goed doe. (Bovendien gebruikte ik voordat ik vegan ging al een multivitamine, dus ik maak me er niet zo druk over) Ik krijg nu veel meer nutrienten binnen dan voorheen. Wat ook grappig is, is dat ik als enorme zoetekauw weinig behoefte heb om te snoepen... Waar ik vroeger de zak leeg eet, doe ik nu een week met een veel kleiner (suikervrij) zakje drop. Koekjes worden geregeld al wat slap, omdat het te lang ligt (en minder bewerkte versies). Ook manlief en kind hoor ik nauwelijks klagen over de nieuwe leefstijl. Ik moet nog wel een hoop leren, maar ik vind alle nieuwe recepten leuk om uit te zoeken. Ik let beter op om verspilling tegen te gaan, restjes hou ik niet, alles gaat op!!
Ik heb weer een aantal nieuwe producten gekocht die ik meer zal gaan gebruiken (zoals boekweitvlokken, zonnebloempitten, sesamzaadjes en kikker- en andere erwten) en kom nieuwe producten tegen om uit te proberen. Zoals miso, jack fruit, havermoutmelk.
Mijn nieuwe goals: voor januari 2018 op streefgewicht; 66kg. eind juni 2018 medicatie stoppen en 30 km kunnen fietsen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

en hoe verder

Inmiddels gebruik ik insta voor mijn recepten, veel makkelijker, maar mijn weg is inmiddels een station verder. Ik probeer naast mijn (zoveel mogelijk) vegan lifestyle, duurzaam te leven, ik douche max 5 min per dag, heb geen auto meer en fiets me een slag in de rondte... Doordat ik veel buiten ben, begon ik me ontzettend gaan ergeren aan de hoeveelheid afval. Eerst was het vooral het zwerfvuil dus ga ik zo nu en dan met mijn helpende hand en vuilniszak op pad. Veelal krijg ik bemoedigende reacties, maar net als bij de transitie naar vegetarisch/vegan krijg ik veel vragen en af en toe gewoon negatieve reacties. Daar had ik me niet op ingesteld, ik denk dat ik goed bezig ben, maar als ik bedenk dat ik een paar jaar terug er waarschijnlijk net zo over dacht probeer ik het maar gewoon van me af te laten glijden. Na het afval op straat keek ik naar wat wij zelf produceren... dagelijks duik ik de afval bak in omdat iemand uit het gezin het verkeerd doet. Maar ik moet toegeven, het I...

knolselderij burgers

ingrediĆ«nten voor de burgers 80 g bloem ½ theelepel bakpoeder 1 eetlepel milde, fijne mosterd 1 teentje knoflook 200 g knolselderij (gewicht na het raspen) olijfolie om in te bakken voor de peterseliepesto 20 g krulpeterselie (inclusief steel) 40 g walnoten 3 eetlepels extra vergine olijfolie bereiden Maak eerst de peterseliepesto. Snijd de peterselie fijn. Rooster de walnoten 2-3 minuten op redelijk hoog vuur in een koekenpan zonder olie, roer af en toe. Maal de peterselie en de walnoten fijn in de vijzel of gebruik een keukenmachine. Voeg ca. ¼ theelepel zout en de olijfolie toe en maal het geheel tot een ietwat grove pesto. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als de pesto te onsamenhangend blijft. Maak dan de sellerieburgers. Roer bloem, bakpoeder, 1 theelepel zout, mosterd en 80 ml water tot een glad beslag. Pers de knoflook en meng door het beslag. Schil de knolselderij en rasp deze grof. Meng de knolselderij door het beslag. Verhit een laagje (ca....

kikkererwten curry

Met spinazie, courgette, champignons, paprika, bleekselderij tomatenblokjes en rash el hanout kruiden.