Doorgaan naar hoofdcontent

Salade

De weegschaal was tevreden, en ik ook. Naast mijn
sojayogurt met muesli (en chia-,  lijnzaad, rozijnen, walnoten, rozijnen wn kokos) is mijn lunch 2 broodjes met paprika salade (mahumara) met een avocado en tomaat. Oja een bakje meloen had ik rond lunchtijd want ik had pas laat trek. Ook in de middag had ik geen extra trek. Op het menu stond vandaag de bonenburger van hak. Op zich best lekker maar te zout voor mijn smaak, aangezien ik geen zout meer toevoeg aan eten waar dat niet noodzakelijk is. Ik heb een salade gemaakt van restjes. Ijsbergsla  met komkommer, tomaat, paprika, bosuitjes, bleekselderij, bietjes, olijven, mais, walnoten wat croutons en feta en vers citroensap als dressing. Voor de dames had ik patatjes gebakken en aangezien de vriezer nig leeg moet, had ik een kaassouffle. Kwam er meteen achter dat die zo'n 180 kcal bevatten(?!)
Het dessert was het meloenijs, maar die moet echt niet te lang worden bevroren.... zo leer ik elke dag weer...
Toen ik boodschappen deed heb ik sperzibonen gekocht en heb ik rotivellen gehaald. Dat dus morgen met salade denk ik.

Reacties

Populaire posts van deze blog

en hoe verder

Inmiddels gebruik ik insta voor mijn recepten, veel makkelijker, maar mijn weg is inmiddels een station verder. Ik probeer naast mijn (zoveel mogelijk) vegan lifestyle, duurzaam te leven, ik douche max 5 min per dag, heb geen auto meer en fiets me een slag in de rondte... Doordat ik veel buiten ben, begon ik me ontzettend gaan ergeren aan de hoeveelheid afval. Eerst was het vooral het zwerfvuil dus ga ik zo nu en dan met mijn helpende hand en vuilniszak op pad. Veelal krijg ik bemoedigende reacties, maar net als bij de transitie naar vegetarisch/vegan krijg ik veel vragen en af en toe gewoon negatieve reacties. Daar had ik me niet op ingesteld, ik denk dat ik goed bezig ben, maar als ik bedenk dat ik een paar jaar terug er waarschijnlijk net zo over dacht probeer ik het maar gewoon van me af te laten glijden. Na het afval op straat keek ik naar wat wij zelf produceren... dagelijks duik ik de afval bak in omdat iemand uit het gezin het verkeerd doet. Maar ik moet toegeven, het I...

knolselderij burgers

ingrediënten voor de burgers 80 g bloem ½ theelepel bakpoeder 1 eetlepel milde, fijne mosterd 1 teentje knoflook 200 g knolselderij (gewicht na het raspen) olijfolie om in te bakken voor de peterseliepesto 20 g krulpeterselie (inclusief steel) 40 g walnoten 3 eetlepels extra vergine olijfolie bereiden Maak eerst de peterseliepesto. Snijd de peterselie fijn. Rooster de walnoten 2-3 minuten op redelijk hoog vuur in een koekenpan zonder olie, roer af en toe. Maal de peterselie en de walnoten fijn in de vijzel of gebruik een keukenmachine. Voeg ca. ¼ theelepel zout en de olijfolie toe en maal het geheel tot een ietwat grove pesto. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als de pesto te onsamenhangend blijft. Maak dan de sellerieburgers. Roer bloem, bakpoeder, 1 theelepel zout, mosterd en 80 ml water tot een glad beslag. Pers de knoflook en meng door het beslag. Schil de knolselderij en rasp deze grof. Meng de knolselderij door het beslag. Verhit een laagje (ca....

kikkererwten curry

Met spinazie, courgette, champignons, paprika, bleekselderij tomatenblokjes en rash el hanout kruiden.